23.1 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022 - 15:58
No menu items!

Celebra Kalașnikov, modificată de ruși pentru războiul din Ucraina

spot_img

Rusia a modificat arma Kalaşnikov AK-12, folosită de armată în Ucraina, pentru „a accelera tragerea şi pentru a oferi soldaţilor mai mult control asupra modurilor de tragere”, conform agenției de stat RIA, care îl citează pe președintele producătorului de arme.

”În cel mai scurt timp posibil, am selectat soluţii tehnice, am realizat un prototip şi l-am prezentat reprezentanţilor Ministerului rus al Apărării”, a declarat preşedintele Kalashnikov Concern, Alan Luşnikov.

El a precizat că versiunea AK-12, care a intrat în funcţiune în 2018, va avea dezactivată decuplarea în două runde şi va avea un control bidirecţional al modurilor de tragere, precum şi un suport reglabil pentru obraji, conform Reuters.

Arma de asalt Kalașnikov AK-12, folosită de armata rusă, are, printre altele, un calibru de 5,45 milimetri şi o precizie îmbunătăţită faţă de versiunile sale anterioare.

Producătorul de arme Kalaşnikov a fost sancţionat atât de Statele Unite în 2014, când Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea, cât și anul acesta, de către UE și Regatul Unit, după invazia din Ucraina.

E. Stan