23.1 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022 - 15:13
No menu items!

FOTO/VIDEO Proteste de o violență rară în Iran. Guvernul a închis internetul și a omorât 30 de protestatari, după uciderea femeii care nu purta hijabul corespunzător

spot_img

În timp ce toată lumea privirea îndreptată către răzbioiul dintre Ucraina și Rusia, în Iran a început o revoluție.Cel puțin 31 de persoane au fost ucise în Iran în timpul protestelor împotriva morții lui Mahsa Amini. Mahsa Amini, o femeie iraniană de 22 de ani, a murit în custodia poliției, după bătăie brutală pentru purtarea necorespunzătoare a hijabului.

Protestele s-au extins în 50 de orașe, cu posturi de poliție arse. Iranienii raportează arestări în masă și utilizarea torturii de către poliție.

Pe rețelele de socializare au apărut postări cu protestele fără precedent din Iran. Scene incredibile din Teheran: o femeie care stă pe o mașină, purtând haine occidentale, își scoate hijabul și îl flutură sfidând poliția religioasă din Iran.

Protestele sunt în desfășurare, iar guvernul iranian a răspuns prin închiderea internetului și uciderea protestatarilor în întuneric.

Femeile curajoase protestează împotriva guvernului și își ard hijaburile și își tund părul într-un protest împotriva hijabului.