Ce se întâmplă cu permisele auto în următorii patru ani

Direcția Regim Permise și Certificate de Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne va adopta o nouă metodă de eliberare a permiselor de conducerre și a certificatelor de înmatriculare.

Astfel, românii vor primi acasă, în plic, în următorii patru ani, permisele de conducere și certificatele de înmatriculare a autovehiculelor, în baza unui contract de 31 de milioane de lei, încheiat între Compania Naţională Poşta Română și Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat Bucureşti.

Acordul-cadru are o durată de patru ani, perioadă în care se va livra o cantitate minimă de 600.000 de plicuri şi o cantitate maximă de 6.000.000 de plicuri.

Livrarea documentelor este asigurată în toate localităţile din România, iar beneficiarii vor primi documentele la domiciliu, prin serviciul Prioripost, divizia de curierat rapid a Poştei Române. Pentru persoanele fizice, predarea permiselor de conducere sau a certificatelor de înmatriculare se face pe baza actului de identitate, iar pentru destinatarii persoane juridice, corespondenţa se va preda numai persoanei împuternicite.

Contractul a fost atribuit în urma unei licitaţii deschise la care a depus ofertă şi una dintre cele mai importante firme de curierat din România. Poşta a mai câştigat contracte pentru transportul permiselor şi al certificatelor de înmatriculare şi în 2009 şi 2013. Astfel, Poşta Română demonstrează, încă o dată, că este pregătită să concureze, de la egal la egal, cu cei mai buni furnizori de servicii de curierat.

Poşta Română este o companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990, nefiind o instituţie publică. Ea funcţionează pe gestiune economică, respectiv îşi constituie veniturile din contracte comerciale şi se autofinanţează.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%. Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

Olimpia Diaconiuc

NICIUN COMENTARIU