22.9 C
București
marți, 27 iulie 2021 - 10:35

Cât de diferit e litoralul după pandemie. Fotoreportaj de la malul mării (Presă)

spot_img

Redeschiderea teraselor și a plajelor a coincis cu Ziua Copilului, zi liberă legală pentru angajații la stat, astfel că stațiunea Mamaia, faleza Cazinoului, Portul Tomis și centrul vechi al Constanței au fost din nou aglomerate, pentru prima dată în ultimele două luni și jumătate, scriu jurnaliștii de la INFOSUDEST.

Hotelierii se pregătesc să-și primească primii turiști, deși costurile de funcționare cu respectarea măsurilor impuse de pandemia COVID-19 sunt foarte ridicate, susțin reprezentanții din turism. Cu toate acestea, tot ei susțin că efectele crizei de coronavirus nu se vor reflecta în prețurile cazărilor turiștilor.

”Hotelierii nu au mărit și nu vor mări prețurile decât, probabil, în situația în care cererea va fi foarte mare, iar gradul de ocupare va fi maxim, după principiul cerere-ofertă. Costurile de funcționare respectând măsurile impuse de pandemia de coronavirus sunt foarte mari și greu de acoperit. În paralel, rezervările făcute în această perioadă, comparativ cu aceeași perioadă a altor ani, sunt mai puține. Așadar, profitul hotelierilor, cel puțin în primele două luni de vară va fi foarte mic, asta dacă va fi. E posibil ca mulți să nu reușească să își acopere cheltuielile pentru că, pe lângă aparatura și materialele de dezinfectare, e nevoie și de un număr mai mare de angajați. Însă, cu toate acestea, nu au mărit prețurile și nu o vor face decât, poate, în cazul în care cererea va fi foarte mare și nu vor mai fi locuri”, a declarat Anca Nedea Pavel, directorul Organizației Patronale Mamaia-Constanța, pentru G4Media și Info Sud-Est.

ARTICOLUL INTEGRAL, AICI.