8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 6:42

Care este prognoza meteo pentru lunile iunie, iulie, august

spot_img

Care este prognoza meteo pentru lunile iunie, iulie, august
foto: ziarebotosani.ro

Prima parte a lunii iunie ca fi destul de normală, cu temperaturi care se vor încadra în limitele de 20-26 grade la nivelul întregii țări, iar local în sud-estul și vestul țării vor fi posibile valori termice mai ridicate decât în mod obișnuit, potrivit ANM.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi sub normele climatologice în estul, sud-estul, sudul ți vestul țării, iar în restul zonelor acestea se pot situa în limite apropiate de valorile normale.

Vara, în special iulie și august, va fi destul de secetoasă, cu temperaturi care vor depăși limitele normalului, dar nu sunt excluse și fenomene extreme.

În luna iulie, regimul termic mediu al aerului va înregistra valori peste mediile climatologice în cea mai mare parte a zonelor, exceptând centrul și nordul tarii unde temperaturile medii lunare pot fi apropiate de cele normale.

Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori sub normele climatologice în majoritatea zonelor țării.

Pentru august, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste normele climatologice pe aproape întreg teritoriul, iar local în centrul si nordul țării vor fi posibile valori termice apropiate de mediile multianuale.

Cantitățile lunare de precipitații vor prezenta valori sub mediile multianuale la scara întregii țări.

C.I.