12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 19:04

Care este cel mai neproductiv moment al zilei

spot_img

Un studiu britanic efectuat cu ajutorul a 400 de angajați din diferite domenii și cu studii de toate nivelurile, arată că ca mai puțin productivă oră dintr-o zi de muncă este cea care începe în jurul lui 14.55.

Când vine acest moment, cei mai mulți angajați simt nevoia unei cafele sau numără minutele pe care le mai au de petrecut la muncă.

Studiul a fost publicat pe London Offices.com și concluzionează că atenția angajaților scade dramatic la 14.55. Pe unii îi apucă o stare de somnolență, alții intră pe rețelele de socializare, alții încep să își planifice ce vor face seara, după terminarea programului. Un alt moment “neproductiv”, dar dificil de redat în cifre, din cauza programului diferit, este perioada dinaintea plecării acasă. Autorii studiului arată că în cele 18 minute care se scurg până la sfârșitul programulu, angajații sunt, practic, “stinși mental” și nu așteaptă decât să plece din birou.

Studiul arată și care este cea mai productivă oră din zi, 10.26. La acea oră, angajații și-au verificat, în majoritate, și și-au trimis e-mailurile, unii sunt în ședințe iar alții le-au terminat deja și s-au apucat de lucru.