19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 5:22
No menu items!

Camelia Bogdan pierde procesul cu Președintele României, Înalta Curte, CSM și SRI

spot_img

Camelia Bogdan, judecător suspendat din magistratură, a pierdut definitiv procesul deschis în 2018 împotriva celor mai importante instituții ale statului român, printre care Președintele României, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) sau Serviciul Român de Informații (SRI).

Hotărârea, luată de ÎCCJ, a fost pronunțată pe 29 septembrie 2021 și e definitivă. ÎCCJ a menținut decizia Curții de Apel Cluj, care, pe 9 octombrie 2019, respinsese acțiunea Cameliei Bogdan drept „inadmisibilă” și „nefondată”.

Camelia Bogdan a intentat procesul în aprilie 2018, formulând mai multe cereri. Judecătoarea Bogdan urmărea, pe de o parte, să anuleze sancțiunea disciplinară primită în decembrie 2017, când ÎCCJ a constatat că s-a aflat în incompatibilitate când a judecat dosarul „ICA” și, pe de altă parte, să se răzbune pe o serie de persoane cu care se afla în conflict (fosta șefă a CSM, judecătoarea Mariana Ghena, șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, sau notarul Jean Andrei).

Emanuel Stan