27.4 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 22:58
No menu items!

Caii chinuiți găsiți pe un câmp din Techirghiol ar aparține unui procuror DIICOT

spot_img

Peste 40 de cai au fost filmați, duminica trecută, pe un câmp din localitatea Techirghiol, județul Constanța, în condiții inumane, vizibil slăbiți și înfometați. Echipe formate din poliţişti, jandarmi şi angajaţi ai Primăriei Techirghiol au intervenit și au reușit să captureze 35 de exemplare. Surse judiciare au declarat pentru Antena 3 că animalele ar aparține procurorului DIICOT Marius Valentin Tucă.

Surse apropiate anchetei au declarat că animalele ar aparține procurorului Marius Valentin Tucă, dar există un alt proprietar, oficial, o femeie care ar fi folosită drept paravan în afacere.

Caii erau ținuți de ani buni pe terenul pe care au fost găsiți, și mutați din loc în loc pe aceeași pajiște. Procurorul le-ar fi asigurat hrană și ar fi plătit niște localnici pentru a avea grijă de ei. Doar că animalele au fost vizibil neglijate și lăsate în frig și mizerie.

Oficiali din cadrul IPJ Constanţa au confirmat că a fost aplicată o sancţiune împotriva proprietarului cailor, dar nu l-au numit. 

Reprezentanţii Asociației Kola Kariola au postat în weekend, pe Facebook, imaginile cu cei 40 de cai ce par a fi de rasă, dar care stau la marginea lacului Zarguzon din Techirghiol în condiții îngrozitoare. 

„Se trage un semnal de alarmă despre starea incredibilă a 40 de cai, din Techirghiol, aflați pe marginea lacului Zarguzon. Este evident că niciun ONG din România nu poate prelua 40 de cai! Este clar o problemă pe care trebuie să o gestioneze și să o rezolve statul român”, au scris cei de la Kola Kariola.

Emanuel Stan