joi, 25 februarie 2021 - 7:05

Premierul Florin Cîțu vrea să umble la salariile bugetarilor, deși protestele se țin lanț

Premierul Florin Cîțu susține că legea salarizării trebuie rediscutată, astfel încât bugetarii să aibă o creștere salarială în funcție de performanțele pe care le au.

„La legea salarizării e vorba de a introduce performanță în administrația publică. Să fie indicatori de performanță. Sunt mai multe variante, lucruri care se întâmplă la UE. De exemplu, o rotație pentru directori. Sunt multe exemple de bune practici la UE”, a declarat Florin Cîțu la Parlament, după ședința coaliției de guvernare.

În legătură cu informațiile apărute privind tăierea sau modificarea unor sporuri ale bugetarilor, prim-ministrul a subliniat că nu s-a decis încă nimic, pentru că se face o analiză și apoi se vor hotărî, la nivelul Guvernului, schimbările propuse.

Zeci de acțiuni de protest au fost organizate week-endul ce a trecut în mai multe locuri din țară, organizații sindicale protestând față de înghețarea pensiilor și a salariilor, dar și față de măsurile anunțate în domeniul fiscal și bugetar. au fost pichetate sediile unor ministere, dar și cel al Guvernului, de către reprezentanți ai sindicatelor din CSN Meridian, Consiliul Național al Societății Civile (CNSC) și Alianța Națională Feroviară (ANF), asociațiile pensionarilor civili și militari și ai patronatelor. 

Cora Dumitrescu