27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 15:06
No menu items!

Bulgaria vrea să discute cu Gazprom reluarea livrărilor de gaz rusesc

spot_img

Bulgaria va trebui să discute cu Gazprom în legătură cu reluarea livrărilor de gaze naturale, care au fost oprite în aprilie, a anunţat, luni, ministrul interimar al Energiei, Rossen Hristov, după ce noul guvern de la Sofia a promis să asigure un nivel adecvat al aprovizionării pentru această iarnă, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

„Ţinând cont de solicitările din partea companiilor şi a sindicatelor, în realitate, discuţiile cu Gazprom privind reluarea livrărilor sunt inevitabile”, a afirmat Hristov.

Oficialul bulgar nu a precizat când vor avea loc discuţiile cu partea rusă, deşi a declarat că Sofia va negocia săptămâna aceasta cu Azerbaidjan  o majorare a livrărilor de gaze azere şi va discuta despre aprovizionare și cu traderi de gaze din Turcia.

Peste 90% din gazele naturale importate de Bulgaria erau din Rusia. Anual, Bulgaria consumă aproximativ trei miliarde de metri cubi de gaze.

În 27 aprilie, Gazprom a oprit livrările de gaze naturale în Polonia şi Bulgaria, în absenţa plăţilor în ruble de la cele două ţări pentru livrarea combustibilului.
                                                                                                                  Adina Silav