3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 2:57
No menu items!

BREXIT. 300.000 de români afectați de ieșirea Marii Britanii din UE

spot_img

Aproximativ 300.000 de români aflați la muncă în Marea Britanie vor fi afectați de ieșirea Regatului din Uniunea Europeană, în urma votului de la referendumul de joi.

Foștii miniștrii de externe Titus Corlățean, Mircea Geoană și Adrian Năstase au comentat pentru Antena 3 decizia britanicilor de a ieși din Uniunea Europeană, dar și cum va afecta decizia lor pe cei aproximativ 300.000 de români din Marea Britanie.

„Este un moment istoric. Va marca istoria Europei, va marca regulile forței de muncă, va afecta și România. Marea Britanie este principalul contributor al UE și România va primi mai puțini bani. Trebuie să avem o acțiune a Guvernului din România. Regulile forței de muncă se vor schimba și se vor înăspri. Regulile vor fi mai complicate”, a declarat Titus Corlățean, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Este o decizie monumentală, o veste care face înconjurul lumii. Reacția piețelor este extrem de severă. Nu-l văd pe Cameron să reziste în funcție.  Pentru Europa este o zi cumplită. Nu a existat așa ceva în Europa. Nu există pericol pentru români. Vor fi decizii destul de complicate. Europa se schimbă”, este de părere Mircea Geoană.

”Efectul de bulgăre de zăpadă începe să se vadă. Este clar că și Olanda, care a mai avut astfel de momente, se vor produce astfel de consecințe. Ce este importantă este modificarea hărții geo-politice. Va rămâne o mare forță în Europa, va crește influența Rusiei. Românii de acolo au fost adesea parte a problemei, deși multe dintre contribuțiile lor au fost neglijate. Au fost considerați de multe ori oaia neagă, exemplu negativ. Cred că va avea loc un proces migraționist în sens invers”, a spus Adrian Năstase.

Valeriu Motoc