22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 14:02
No menu items!

Bombardamente în estul Ucrainei. Un obuz a lovit o grădiniță plină de copii. Separatiștii și forțele Kievului se acuză reciproc

spot_img

Mai multe tiruri cu arme grele au avut loc, joi, în estul Ucrainei, în apropierea zonelor controlate de rebelii sprijiniți de Rusia. O grădiniță din localitatea Stanțî Lugansk ar fi nimerit sub focul artileriei separatiștilor din Donbas.

Reprezentanții Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care monitorizează situația în zonă, relatează despre producerea unor incidente de-a lungul liniei de demarcație dintre regiunea controlată de rebelii sprijiniți de Rusia și teritoriile unde se află forțele guvernamentale.

Incidentele au avut loc joi, dar nu este clar cine le-a provocat.

Interfax Ucraina relatează că „mercenari ruși” ar fi efectuat tiruri asupra unei gări din regiunea Lugansk, bombardând un depou de locomotive și o grădiniță.

Este citat un oficial local, Oleksandr Kamishin, care spune că, joi dimineața, gara Kindrașivska-Nova a fost supusă tirurilor din teritoriul ocupat de separatiști.

„Nu numai gara, ci și depoul de locomotive și grădinița au fost atacate. Lucrătorii stației și depoului nu au fost răniți. O locomotivă și clădirile depozitului au fost avariate”, a scris Kamishin pe contul său de pe Telegram.

Conform informațiilor publicate de presa de la Kiev, unul dintre obuzele lansate de separatiștii proruși a nimerit într-o grădiniță. Din datele preliminare, în momentul atacului în grădiniță se aflau copii și educatori. Două dintre cadrele didactice au fost rănite la nivelul capului. La fața locului s-au deplasat serviciile de urgență și au reușit să evacueze în siguranță copiii. 

Atacul de artilerie a început la ora 9 dimineața, după ce separatiștii au acuzat forțele guvernamentale că au deschis focul de mai multe ori, iar în decursul zilei de ieri, un membru al Poliției Naționale din Donețk ar fi fost împușcat de un lunetist ucrainean. De asemenea, în urma atacului, jumătate din localitate a rămas fără electricitate. Forțele armate guvernamentale au reușit să evacueze civilii de pe raza acțiunilor militare, în buncăre. 

                                                                                                                    Adina Silav

SURSA FOTO:Telegram/ Ostanii Blockpost