15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 4:02
No menu items!

Bombă găsită într-o maşină, în faţa aeroportului din Sofia, Bulgaria. UPDATE

spot_img

Un dispozitiv exploziv a fost găsit într-o maşină parcată în faţa aeroportului din Sofia, Bulgaria.

Autoritățile bulgare au descoperit un dispozitiv exploziv într-o camionetă aflată în fața aeroportului din Sofia, potrivit Reuters. Poliția bulgară a evacuat o zonă a Terminalului 1 în timpul verificării dubiței.

UPDATE.

„Nu a fost găsit niciun dispozitiv exploziv, dar este verificat un vehicul”, a declarat Hristo Şterianov, directorul aeroportului din Sofia. Şterianov a precizat că declaraţiile făcute anterior de un purtător de cuvânt al aeroportului au fost imprecise.

Surse citate de agenţia Reuters anunţaseră că autorităţile bulgare au depistat un dispozitiv exploziv într-un vehicul parcat în faţa Aeroportului din Sofia, iar echipele pirotehnice au iniţiat procedurile pentru dezamorsare.

Microbuzul în care s-a găsit dispozitivul are numere de înmatriculare de Belgia. Potrivit relatărilor presei internaţionale, se poate specula că dubiţa ar putea avea legătură cu ancheta amplă a atentatelor de la Paris. Unul dintre suspecţii atentatelor este cetăţean belgian şi este căutat pe întreg continentul european.

Genistii se află la faţa locului pentru a dezamorsa dispozitivul.