37.2 C
București
sâmbătă, 31 iulie 2021 - 18:34

Bode: Asigurarea mobilităţii şi a căilor de acces în zonele inundate este extrem de importantă

spot_img

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a discutat cu directorii companiilor care gestionează infrastructura rutieră şi feroviară despre măsurile care trebuie luate în zonele afectate de inundaţiile din ultimele zile. ”Asigurarea mobilităţii şi a căilor de acces în aceste zone afectate este extrem de importantă în aceste momente”, a afirmat el.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a convocat, miercuri, managementul companiilor care gestionează infrastructura rutieră şi feroviară, Mariana Ioniţă, director general CNAIR, şi Ioan Pintea, director general CFR Infrastructură, pentru a discuta despre starea infrastructurii afectată de recentele inundaţii.

Cei doi directori generali au prezentat ministrului Lucian Bode situaţia la zi a infrastructurii afectate, măsurile care au fost deja implementate în urma discuţiilor anterioare dar şi un plan de intervenţie imediată pentru remedierea infrastructurii.

“Ne confruntăm cu o situaţie deosebită în privinţa căderilor masive de precipitaţii din ultima vreme şi de aceea vă cer ca oamenii din teren, pe care îi coordonaţi, să depună ca şi până acum toate eforturile astfel încât circulaţia să revină la normal, cât mai repede cu putinţă. Viaţa cetăţenilor noştri este prioritatea noastră ”zero”, iar asigurarea legăturilor de mobilitate sau acces în aceste zone este absolut necesară. Ştiu că este greu, dar echipele de intervenţie trebuie să înţeleagă că prioritatea lor este deschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă a participanţilor la trafic sau a călătorilor. Am avut discuţii zilnice pe această temă şi de aceea v-am solicitat să vă faceţi un inventar complet al tuturor infrastructurilor afectate şi să veniţi şi cu soluţiile de bugetare a lucrărilor de intervenţie. Prin măsurile luate trebuie ca efectele nenorocirii care s-a abătut în aceste zile peste românii din zonele afectate să fie cât mai mult diminuate şi să fie refăcută de urgenţă infrastructura de transport din aceste regiuni. Oamenii de acolo trebuie ajutaţi, iar noi prin infrastructura pe care o gestionaţi putem să facem acest lucru”, a spus ministrul Lucian Bode, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Transporturilor.