3 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 8:26

Bănicioiu: PSD a rupt legăturile cu trecutul și este singurul partid care poate asigura progresul și modernizarea României!

spot_img

Social-democrații își aleg, duminică, Biroul Permanent Național, format din 16 vicepreședinți. Cu aceeași ocazie, delegații prezenți la Congres l-au validat pe Liviu Dragnea în funcția de președinte al PSD, ales la scrutinul intern de duminica trecută.

Pentru cele 10 funcții de vicepreședinte, rezervate bărbaților, sunt 15 candidați: Nicolae Bănicioiu, Andrei Dolineaschi, Mihai Tudose, Victor Negrescu, Georgian Pop, Mihai Fifor, Gabriel Vlase, Ioan Vulpescu, Gheorghe Șimon, Mihai Chirică, Viorel Ștefan, Mihai Sturzu, Constantin Niță, Marian Cătălin Rădulescu, Marius Adrian Dobre. Cele șase funcții de vicepreședinte pentru femei sunt destinate candidatelor Gabriela Firea, Doina Pană, Aurelia Fedorca, Lia Olguța Vasilescu, Gabriela Crețu, Ecaterina Andronescu.

Înaintea începerii alegerilor, actualul vicepreședinte al PSD, ministrul sănătății Nicolae Bănicioiu, le-a vorbit delegaților despre nevoie de „modernizarea partidului”, de „reașezarea lui ideologică” și de „dezvoltarea parteneriatului cu cetățenii”. Nicolae Bănicioiu a subliniat că „cel mai important este să arătăm că PSD a rupt legăturile cu trecutul și este singura forță politică responsabilă, capabilă să asigure progresul și modernizarea României!”.

Astăzi, Partidul Social Democrat este într-un moment de bilanț, de evaluare a performanțelor și de repoziționare pentru viitor.

Cu toții am luptat pentru ca regimul tiranic al lui Băsescu să fie îndepărtat de la putere, iar cetățenii României au simțit în propriul buzunar, în viața de zi cu zi, că se poate face și altfel de politică decât cu țipete, intimidări, tăieri de salarii și pensii, distrugerea economiei.

Împreună, am arătat că o echipă unită poate avea succes, poate recăpăta încrederea populației, poate aloca banii veniți din economie, nu către o camarilă politică, care și-a bătut joc de tot ce este sfânt în țara asta, ci pentru salarii mai bune în învățământ, sănătate, pentru creșterea condițiilor din spitale, cât și pentru scăderea TVA la alimente. Împreună am arătat că se poate!

În același timp, trebuie să recunoaștem că am și greșit, nu mereu am știut să comunicăm, nu mereu am știut să ne promovăm oamenii de valoare și să consolidăm relația cu activul de partid!

Astăzi, recunoscându-ne greșelile, trebuie să ne depășim propriile orgolii și să contribuim la modernizarea partidului, la reașezarea lui ideologică, la dezvoltarea parteneriatului cu cetățenii.

Cel mai important este ca împreună să arătăm cetățenilor României: tineri, intelectuali, pensionari, muncitori, studenți, Diasporei române și celor care ne reprezintă peste mări și țări, că PSD a rupt legăturile cu trecutul și este singura forță politică responsabilă, capabilă să asigure progresul și modernizarea României!

Pentru prima oară în istorie, președintele partidului, Liviu Dragnea, a fost ales de toți cei care cred în valorile social-democrate. În jurul acestuia, trebuie să construim echipa viitorului!

Noi, cei care astăzi suntem delegați la Congres, trebuie să decidem în conformitate cu voința și dezideratele celor care ne-au trimis aici.

PSD este un partid al celor mulți, al celor cinstiți și muncitori, nu al unora pe care presa i-a botezat baroni!

Să construim împreună un partid modern, echilibrat ideologic, demn să ducă România pe drumul modernizării, într-o Europă puternică, a cetățenilor, din care să fim mândri că facem parte.

Contez pe votul fiecăruia dintre voi, așa cum și voi puteți conta în fiecare zi pe onestitatea, prietenia și respectul meu!

Nicolae Bănicioiu
vicepreședinte PSD

Valeriu Motoc