9.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 2:22
No menu items!

Avocat: Bogdan Olteanu își va da demisia luni din funcția de viceguvernator al BNR

spot_img

Bogdan Olteanu își va da luni demisia din funcția de viceguvernator al BNR, a anunțat avocatul acestuia, Constantin Durgheu.

”Luni, domnul Bogdan Olteanu își va da demisia din postul de viceguvernator al BNR, deoarece nu dorește ca această instituție respectabilă, condusă de persoane respectabile, să fie târâtă în mod nejustificat într-un scandal mediatic, pe care nu numai că nu și l-a dorit, dar nici nu îl merită”, a declarat vineri avocatul, citat de Agerpres.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu, a declarat vineri, la Digi 24, că ”numai cei care nu cunosc legea pot afirma că reținerea lui Bogdan Olteanu e o lovitură de imagine pentru BNR”.

Parlamentul este cel care numește, o dată la 5 ani, conducerea Băncii Naționale, iar prezența lui Bogdan Olteanu în conducerea băncii, ca viceguvernator, ”a fost onorabilă și profesională”, ocupându-se de activitatea juridică, amai spus Vasilescu.

Viceguvernatorul Băncii Naționale a României, Bogdan Olteanu, a fost reținut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub acuzația de trafic de influență, pentru o faptă din 2008, când era președinte al Camerei Deputaților.