4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 13:54
No menu items!

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, reținut de DNA

spot_img

Viceguvernatorul Băncii Naționale a României, Bogdan Olteanu, a fost reținut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub acuzația de trafic de influență.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie – noiembrie 2008, Bogdan Olteanu, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării. Surse judiciare susțin că omul de afaceri este Sorin Ovidiu Vîntu, iar persoana pentru care se trafica influența este Liviu Mihaiu.

Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării, în vremea în care prim-ministru era Călin Popescu Tăriceanu.

Procurorii precizează că se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane. Vineri, Bogdan Olteanu va fi prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Andrei Tudor