14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 16:44

Autocar românesc implicat într-un carambol în Ungaria: patru morți și 17 răniți. Un român, printre victime / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Un cetățean român se află printre persoanele decedate în urma accidentului rutier care a avut loc miercuri dimineața în Ungaria, în apropiere de punctul de trecere a frontierei Nădlac, iar alți șase români răniți au fost transportați la unitățile sanitare din Szeged și Mako, precizează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat de presă.

“Conform informațiilor preliminare comunicate de către autoritățile ungare de la fața locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află și un cetățean român. Șase cetățeni români răniți au fost transportați la unitățile sanitare din Szeged și Mako”, mai arată oficialii MAE.

Potrivit Ministerului de Externe, autoritățile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele producerii accidentului și au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident.

De asemenea, consulul general al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului și este în legătură permanentă cu reprezentanții poliției ungare și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, care participă la intervenție.

Reprezentantul Oficiului Consular român urmează să se deplaseze de urgență la unitățile medicale menționate, pentru a obține informații suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite și pentru a acorda asistența consulară necesară, subliniază MAE.

  • UPDATE

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus trimiterea de personal și echipaje SMURD în sprijinul autorităților ungare, ca urmare a situației semnalate la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată cu privire la accidentul produs miercuri dimineață în Ungaria, în care a fost implicat un autocar românesc.

Potrivit unui comunicat MAI, pentru a interveni la misiunile de salvare și acordare a asistenței medicale de urgență, la locul evenimentului au fost trimise o ambulanță de terapie intensivă SMURD (UTIM) și două ambulanțe de prim ajutor SMURD (tip B) din cadrul ISU Arad, precum și două autospeciale pentru transport personal și victime multiple (ATPVM) și o ambulanță de terapie intensivă SMURD (UTIM) de la ISU Timiș.

”Totodată, la acest moment, elicopterul SMURD din Punctul de Operare Aeromedicală Arad este prealertat pentru a interveni în cazul în care situația o impune. De asemenea, ISU Arad a pregătit un post medical avansat (spital mobil), care poate fi trimis de urgență în zonă, în caz de nevoie. La nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Arad și Timiș sunt încheiate protocoale de colaborare cu serviciile de urgență din Ungaria, intervenția comună a structurilor din cele două țări fiind realizată conform procedurilor operaționale stabilite. Acțiunile salvatorilor se derulează în condiții dificile, având în vedere ceața densă și vizibilitatea redusă”, se arată în comunicatul citat.

Reprezentanții MAI precizează că accidentul a avut loc pe autostrada M43, la aproximativ 2 kilometri de granița româno-ungară, pe sensul către România. În accident au fost implicate mai multe autovehicule, printre care un autocar cu cetățeni români.

  • UPDATE

Patru persoane au murit şi 17 sunt rănite, în carambolul produs miercuri dimineaţa pe autostradă, în Ungaria, cu doi kilometri înainte de Vama Nădlac.

Potrivit directorului medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad, Mircea Merea, a crescut şi numărul celor răniţi în accident. Până acum 17 persoane au avut nevoie de îngrijii medicale, 11 dintre acestea fiind rănite grav.

În carambolul în care a fost implicat un autocar românesc produs, în condiții de ceață, miercuri dimineața în Ungaria, în apropiere de punctul de frontieră de la Nădlac, au fost înregistrate 15 victime, între care patru persoane decedate și trei încarcerate, a declarat Mircea Merea, directorul Ambulanței Arad, citat de Agerpres.

“Răniții vor fi transportați la spitalul Szeged”, a precizat Mircea Merea.

Monica Puticiu, șeful UPU Arad, a precizat că în autocarul românesc implicat în accidentul produs la aproximativ 3 kilometri de Vama Nădlac, pe autostradă, se aflau 25 de persoane.

Potrivit reprezentantului UPU Arad, autocarul implicat în accident a intrat în coliziune cu un tir, în accident fiind implicate alte 15 autovehicule.

DSU a informat că la locul accidentului intervin forțe ale ISU Arad și ISU Timiș.

Două autospeciale transport personal și victime multiple și o unitate de terapie intensivă din cadrul ISU Timiș și trei echipaje SMURD de la ISU Arad și patru ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Arad sunt la fața locului pentru acordarea primului ajutor și salvarea victimelor. Elicopterul SMURD din Punctul de Operare Aeromedicala Arad este prealertat, la acest moment, pentru a interveni, în cazul în care situația o impune, au mai precizat oficialii DSU.

Trei persoane au murit şi zece au fost rănite într-un accident rutier produs miercuri dimineaţă pe o autostradă din Ungaria, cu doi kilometri înainte de intrarea în România prin Vama Nădlac.

Potrivit primelor informaţii, accidentul a avut loc în Ungaria, la circa 2-3 kilometri de graniţa cu România, pe autostradă, pe sensul către România.

Mai multe ambulanţe din România au ajuns la faţa locului, iar echipele de intervenţie spun că cel puţin trei pasageri sunt decedaţi, iar zece persoane sunt rănite.

Autocarul a fost implicat într-un carambol cu mai multe maşini, printre care microbuze, camionete şi autoturisme.

Autoritățile române au precizat că, din Arad au fost trimise patru amubulanțe din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad şi trei ambulanţe SMURD din cadrul ISU Arad.

Circulaţia maşinilor pe sensul de intrare în România dinspre Ungaria este deviat, din punctul de trecere a frontierei de pe Autostrada Nădlac – Arad către punctul de trecere a frontierei Nădlac de pe DN 7, la câţiva kilometri distanţă de cel obişnuit, ca urmare a producerii accidentului.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, a declarat că se iau măsuri speciale pentru a se face faţă circulaţiei la frontieră, ca urmare a accidentului de pe Autostradă, din Ungaria.

„Autorităţile maghiare ne-au informat despre producerea accidentului şi devierea traficului, iar în punctul de trecere a frontierei de pe DN 7 se iau măsuri speciale pentru a se face faţă circulaţiei”, a spus Mihaela Leş.

R.D.