8.5 C
București
vineri, 1 martie 2024 - 3:45
No menu items!

Audierile miniștrilor propuși: Victor Costache de la Sănătate a vorbit despre cazul de malpraxis în care este acuzat/ UPDATE El a fost avizat favorabil

spot_img

UPDATE ora 12.20: Victor Costache a fost avizat în comisii, cu 14 voturi favorabile.

Ministrul propus la Sănătate Victor Costache a declarat marţi, la audierile din Parlament, că va demisiona dacă devine acuzat în dosarul de malpraxis în care este vizat. „Înțeleg durerea familiei”, a declarat Costache, care susține că au fost îndeplinite toate procedurile.

Împotriva lui Victor Costache a fost făcută o plângere penală de către soţul unei paciente pe care a operat-o în 2017 şi care a murit în spital după aproape o săptămână.

În cadrul audierilor, ministrul propus pentru Sănătate a vorbit despre vaccinare, despre rolul medicilor de familie, dar și despre locul pacientului în sistem. El a susținut că una dintre urgențele sistemului este rectificarea bugetară la Sănătate deoarece în luna decembrie „vom fi descoperiți” și a promis că va fi un coleg dificil pentru Florin Cîțu, propus la Finanțe.

Victor Costache s-a referit și la problemele cu care se confruntă sistemul de transplant, pentru că nu există suficiente centre.

„În momentul de față, România aruncă la gunoi 150 de inimi și 300 de plămâni. Trebuie să dăm mult mai multă atenție transplantului”, a spus Costache.

E. S.