18.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022 - 18:50
No menu items!

Audierile miniștrilor propuși: Marcel Boloș de la Fonduri Europene, avizat și de PSD și Pro România

spot_img
Marcel Boloş, ministrul propus al fondurilor Europene, este primul ministru din cabinetul Orban avizat de comisiile parlamentare de specialitate. El a fost audiat în Comisiile reunite de afaceri europene și a avut voturi „pentru” inclusiv de la PSD și Pro Romania. Au fost 21 de voturi pentru, 4 contra și 6 abțineri.

La audieri, Boloş a fost încadrat de premierul desemnat Ludovic Orban şi de liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan, propusă vicepremier.

În timpul audierilor, ministrul Finanţelor Eurgen Teodorovici i-a promis spirjinul său lui Boloş şi i-a solicitat ca, din poziţia de ministru, să pună la dispoziţia anchetatorilor toate documentele referitoare la proiectele pentru care liderul USR Dan Barna a fost consultant.

„Vreau să mă asigur că dumneavoastră, ca ministru, veţi asigura, atunci când sunt solicitate, toate informaţiile pe care ministerul şi dumneavoastră le veţi cunoaşte legate de speţa Dan Barna”, a spus Teodorovici.

Boloş a replicat că acest lucru se va întâmpla, pentru că este o obligaţie legală.

De asemenea, în cadrul audierilor, ministrul propus a declarat că trebuie făcute toate eforturile pentru ca România să nu piardă banii europeni și a propus mai multe măsuri: „Avem nevoie de măsuri de normalitate -de la simplificarea procedurală, debirocratizarea instituțională, până la crearea celor mecanisme de creditare inovative”, a declarat Marcel Boloș.

Foto: Digi24.ro

E. S.