28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 16:08
No menu items!

CNA a suspendat licența postului Realitatea TV

spot_img

Pe ordinea de zi a Consiliului Național al Audiovizualului era cererea de prelungire a valabilității licenței audiovizuale pentru Realitatea TV, membrii CNA votând împotrivă.

Pentru prelungirea licenţei Realitatea TV, post aflat în insolvență, au votat 4 dintre membri, iar 6 au fost împotrivă. Consiliul emite decizii, instrucțiuni și recomandări, în prezența a cel puțin 8 membri și cu votul a cel puțin 6 membri.

Postul poate contesta decizia, dar aceasta intră oricum în vigoare miercuri seara, la 23.59.

Reprezentanţii postului au susţinut că datoriile sunt suspendate pe perioada insolvenţei, dar Consiliul a constatat că nu există o decizie a instanţei sau a autorităţii fiscale care să arate acest lucru. „Datoriile erau iniţial 23 de milioane, acum sunt 10”, a pledat reprezentantul Realitatea TV.

Societatea mai deţine şi licenţele Realitatea Fm Bucureşti satelit, Realitatea FM terestru, Realitatea FM Cluj Napoca satelit Sulina terestru, Galaţi-Brăila.

În aceeaşi şedinţă, CNA analizează şi solicitarea depusă de Geopol International, o companie condusă de Cozmin Guşă modificarea structurii serviciului de programe pentru Realitatea Plus, reprezentanţii postului spunând că se încearcă transferarea programelor Realitatea TV de pe 31 octombrie.

E. Stan