CNA a suspendat licența postului Realitatea TV

Pe ordinea de zi a Consiliului Național al Audiovizualului era cererea de prelungire a valabilității licenței audiovizuale pentru Realitatea TV, membrii CNA votând împotrivă.

Pentru prelungirea licenţei Realitatea TV, post aflat în insolvență, au votat 4 dintre membri, iar 6 au fost împotrivă. Consiliul emite decizii, instrucțiuni și recomandări, în prezența a cel puțin 8 membri și cu votul a cel puțin 6 membri.

Postul poate contesta decizia, dar aceasta intră oricum în vigoare miercuri seara, la 23.59.

Reprezentanţii postului au susţinut că datoriile sunt suspendate pe perioada insolvenţei, dar Consiliul a constatat că nu există o decizie a instanţei sau a autorităţii fiscale care să arate acest lucru. “Datoriile erau iniţial 23 de milioane, acum sunt 10”, a pledat reprezentantul Realitatea TV.

Societatea mai deţine şi licenţele Realitatea Fm Bucureşti satelit, Realitatea FM terestru, Realitatea FM Cluj Napoca satelit Sulina terestru, Galaţi-Brăila.

În aceeaşi şedinţă, CNA analizează şi solicitarea depusă de Geopol International, o companie condusă de Cozmin Guşă modificarea structurii serviciului de programe pentru Realitatea Plus, reprezentanţii postului spunând că se încearcă transferarea programelor Realitatea TV de pe 31 octombrie.

E. Stan

NICIUN COMENTARIU