35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 16:02

Circ total la audierea lui Florin Cîțu pentru Finanțe. S-au oferit tranchilizante pentru calmarea spiritelor

spot_img

Audierea în Parlament a ministrului propus de PNL la Finanțe, Florin Cîțu, a fost marcată de replici dure între liberali și pesediști, ieșind un circ total.

Eugen Teodorovici a taxat faptul ca ministrul propus de PNL a citit de pe foi care sunt prioritatile sale. „La TV e mai usor, fata in fata va impiedicati”, le-a zis Teodorovici liberalilor. PSD-istul a fost acuzat de parlamentarii PNL că a venit doar „sa facă show”. „Tu vorbesti de show-uri?”, i-a replicat un PSD-ist unui liberal.

Pe parcursul audierilor, liberalii si pesedistii s-au intrerupt de mai multe ori, au vociferat si s-au acuzat reciproc de „ipocrizie”.

„Nu mai suport asta! Spuneti ca taiem pensii si salarii. Faceti ipocrizii d-astea. Nu este asa”, a zis deputatul PNL Dan Vâlceanu.

„Dane, iti dau un tranchilizant?”, i-a zis deputatul PSD Catalin Radulescu.

Senatorul Daniel Zamfir (afiliat PSD) l-a întrebat pe Ludovic Orban, premierul desemnat care îl însoțește pe Cîțu la audiere, dacă vine la Palatul Victoria din postura de șomer. La replici din PNL, Zamfir a zis: ‘Va puteti linisti?’.

Deputatul PSD Matei Călin a adus la audieri mai multe coli A4 pe care a scos la imprimantă, potrivit afirmațiilor sale, o colecție de declarații făcute în spațiul public și pe Facebook de Florin Cîțu. „Sunt câte 10 pe pagină. Vi le dau”, a zis PSD-istul. El l-a făcut pe Cîțu „un alarmist și un zvonist”. „Nu s-a adeverit nimic in 3 ani, un mare mincinos”, a mai zis deputatul PSD despre ministrul liberal.

„Daca un coleg al meu era curios cum ati ajuns in Noua Zeelanda, eu va intreb de ce ati plecat din Noua Zeelanda?”, a mai zis social-democratul.

Valeriu Motoc