11 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 0:35

Atenționare de FURTUNĂ. Harta zonelor afectate

spot_img

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenţionare de ploi şi intensificări ale vântului. Informarea meteorologilor este valabilă de luni seară, de la ora 23.00 până marți, la ora 10.00. în intervalul 29 februarie, ora 23.00 – 1 martie, ora 10.00.

Potrivit ANM, în intervalul menţionat va ploua pe arii extinse în Banat, în Crişana, în Maramureş şi în nordul Olteniei, unde cantităţile de apă vor depăşi, pe arii restrânse, 15 litri /metrul pătrat. În zonele de munte vor predomina ploile, iar îndeosebi în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, izolat se vor cumula cantităţi ce pot depăşi 25 de l/mp. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi vor fi posibile descărcări electrice.

Vântul va avea intensificări în toată zona montană, cu viteze de peste 65 – 75 de kilometri/oră, iar pe crestele cele mai înalte rafalele vor depăşi 85 – 90 de km/h. În restul teritoriului, rafalele se vor semnala pe spaţii restrânse şi la cote mai reduse.

Tot pentru luni, meteorologii au emis și o avertizare Cod galben de vânt (intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși 60-70 km/h), valabilă până la ora 17.00, pentru județele Timiș și Caraș-Severin și pentru zona de munte.

R.D.