25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 20:24
No menu items!

Atacul din Munchen: Bilanțul persoanelor rănite a urcat la 35

spot_img

Bilanțul persoanelor rănite a crescut la 35 după atacul armat de vineri seară de la un centru comercial din Munchen comis de un tânăr obsedat de crimele în masă, a informat duminică poliția germană.

În acest număr al răniților sunt incluse și cei care au avut de suferit din cauza panicii care a urmat atacului de la centrul comercial Olympia, a declarat un purtător de cuvânt.

Tânărul germano-iranian care a comis atacul era un cititor avid de cărți și articole privind crimele în masă, inclusiv despre atacurile din Norvegia, care au fost comise cu exact cinci ani în urmă, a informat poliția.

Majoritatea celor nouă persoane care și-au pierdut viața în atacul de vineri erau adolescenți din familii de imigranți turce și kosovare, iar motivația atacatorului a fost de natură xenofobă, deși era la rândul său fiul născut în Germania al unor solicitanți de azil iranieni.

Poliția relatează că atacatorul, înarmat cu un pistol semiautomat dobândit ilegal, a încercat să atragă persoane la un restaurant McDonald’s promițând pe Facebook mese gratuite.

T.S.