10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 19:20

Atac terorist la Muzeul Luvru. Un militar a deschis focul / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Un bărbat cu identitate necunoscută a atacat vineri dimineață cu o armă albă o patrulă militară, strigând “Allah Akbar”, în apropierea Muzeului Luvru din Paris, înainte de a fi grav rănit de un soldat care a ripostat, a declarat premierul francez Bernard Cazeneuve, vorbind despre o agresiune cu un “vizibil caracter terorist”.

Militarul agresat a fost rănit ușor, iar atacatorul a fost “rănit în abdomen”, a precizat, la rândul său, șeful poliției din Paris, Michel Cadot. “După verificarea conținutului celor două rucsacuri pe care agresorul le purta pe spate, am constatat că nu existau explozivi”, a indicat el.

Potrivit șefului poliției, un bărbat înarmat cel puțin cu o macetă, “s-a aruncat asupra polițiștilor și militarilor” la Carusel, în apropierea muzeului, “proferând amenințări și strigând <<Allah Akbar>>”. Militarul a tras cinci gloanțe și l-a rănit pe atacator.

“Cred că este vorba despre atacul unei persoane cu voința evidentă de a agresa, care era în mod direct amenințătoare și care profera cuvinte ce dau de înțeles că dorea să facă acest lucru într-un cadru terorist”, a mai spus șeful poliției.

Un militar francez a deschis focul, vineri, asupra unui bărbat care a încercat să intre în Muzeul Luvru cu o valiză și l-a atacat apoi cu un cuțit, transmite agenția Reuters, citând o sursă din cadrul poliției.

Potrivit presei franceze, muzeul a fost evacuat.

Agresorul ar fi grav rănit.

Poliţia a încercuit zona de acces la Luvru.

“Eveniment grav de securitate publică în curs de desfăşurare la Paris în zona Luvrului, prioritate la intervenţie a forţelor de securitate şi de urgenţă”, a transmis vineri, pe Twitter, ministerul francez de interne.

R.D.

foto: rtl