13.1 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 2:45

Comisia de Control a SRI se întrunește pentru a discuta activitatea serviciului în timpul protestelor

spot_img

Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații (SRI) se va întruni începând cu ora 14.00 pentru a lua în discuție activitatea serviciului în ceea ce privește protestele din Capitală, au declarat pentru AGERPRES surse parlamentare.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat, joi, că a cerut șefului Comisiei de control al activității SRI, Adrian Țuțuianu, să stabilească în ce măsură poate verifica dacă SRI a transmis premierului, MAI și primarului general al Capitalei informări premergătoare declanșării violențelor din Piața Victoriei.

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a afirmat, joi, că nu a primit informări cu privire la eventuale intenții de provocare la protestul desfășurat miercuri seara în Piața Victoriei, adăugând că secretarul de stat Viorel Ștefu și șeful Poliției, Bogdan Despescu au primit mesaje SMS din partea unui ofițer SRI.

“Eu nu am primit informări cu privire la eventuale intenții de provocare (…). Aseară (miercuri seara – n.r.), între orele 19.43 și 22.55, în mijlocul protestelor, secretarul de stat Viorel Ștefu și șeful Poliției, Bogdan Despescu, au primit mesaje SMS din partea unui ofițer din cadrul SRI, în care se face referire exclusiv la posibila prezență la protest a anumitor persoane, activiști care participă constant la activități de acest gen, precum și prezența unor membri ai galeriilor, la modul general”, a declarat Carmen Dan.

R.D.