24.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 20:44
No menu items!

Atac într-un mall din Sydney. Cel puțin cinci persoane, printre care și un bebeluș, au fost înjunghiate

spot_img

Un bărbat a fost împușcat și mai multe persoane, inclusiv un bebeluș de nouă luni, ar fi fost înjunghiate într-un mall din Sydney. Mulțimile au putut fi văzute fugind din centrul comercial Westfield de la intersecția Bondi, unde presa locală spune că patru persoane au murit.

Poliția intervine într-un incident violent, soldat cu împușcarea unui bărbat cu puțin înainte de ora locală 16:00, după ce au fost raportate înjunghieri. Incidentul este în curs de desfășurare, iar oamenii sunt îndemnați să evite zona.

Imaginile video au arătat cum zeci de vehicule de poliție și ambulanță au ajuns la fața locului, iar imaginile de pe rețelele de socializare par să arate mai multe victime, precum și un bărbat care înarmat cu un cuțit mare.

Serviciul de ambulanță din New South Wales a declarat pentru agenția de presă AFP că un bărbat, despre care se crede că ar fi un atacator, a fost împușcat mortal de poliție.

Un martor ocular a declarat pentru agenția de știri Reuters că a văzut pe cineva întins la pământ, rănit, și se uita să vadă ce se întâmplă.

Anthony Cooke, comisarul adjunct al poliției din New South Wales, a declarat:

„Un ofițer, inspector de poliție, se afla în apropiere, a participat, (și) a intrat în centru dirijat de o serie de persoane. Ea s-a confruntat cu infractorul care se mutase, în acest moment, la nivelul cinci.

În timp ce ea a continuat să meargă rapid în spate pentru a-l ajunge din urmă, el s-a întors cu fața la ea, a ridicat un cuțit, ea a descărcat o armă de foc și acea persoană este acum decedată.”

Sute de oameni au fost evacuați din centrul comercial Westfield Bondi Junction.

Un purtător de cuvânt al serviciului de ambulanță a declarat că oamenii se aflau încă în interiorul centrului comercial, transmite Sky News

Elena Cristea