24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 20:21
No menu items!

Aplicație informatică pentru depunerea online a Declarației Unice

spot_img

Declaraţia Unică se depune online prin accesarea https://declunica.anaf.ro/ – au anunţat, într-un comunicat transmis vineri, reprezentanți ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

„Pentru a simplifica completarea şi depunerea online a Declaraţiei Unice, Ministerul Finanţelor Publice – ANAF pune la dispoziţia contribuabililor o aplicaţie informatică dedicată, care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/”, arată comunicatul.

Declaraţia Unică se poate completa şi depune de la adresa https://declunica.anaf.ro/ „dacă se utilizează numele de utilizator şi parola contului personal din Spaţiul Privat Virtual”, menţionează ANAF.

Instituţia recomandă utilizarea din timp a aplicaţiei dedicate completării şi depunerii online a Declaraţiei Unice, pentru a se evita îngreunarea procedurii de depunere de către un număr mare de utilizatori înregistraţi simultan în sistem.

„Contribuabilii care depun electronic Declaraţia Unică beneficiază de bonificaţia de 5% din impozitul pe venit plãtit integral pânã la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligaţiile fiscale anuale pentru anul 2018. O bonificaţie de 5% se acordă, de asemenea, şi pentru contribuţiile sociale datorate potrivit legii”, mai precizează oficialii ANAF.

R.D.