0 C
București
joi, 30 noiembrie 2023 - 10:20
No menu items!

Antonie Solomon a demisionat din UNPR

spot_img

Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a demisionat din toate funcţiile deţinute în UNPR. El şi-a motivat decizia prin faptulcă a obţinut un scor mic la alegerile locale şi a pierdut Primăria în faţa Liei Olguţa Vasilescu. Solomon  a subliniat însă că nu se va retrage din politiă, ba mai mult, va analiza şi ofertele altor partide. „Am decis să mă retrag din UNPR pentru că am obţinut doar 27 la sută la Consiliul Local şi am pierdut funcţia de primar la alegerile locale. Voi  lăsa pe altcineva să obţină un scor mai bun pentru că eu nu am reuşit să scot procentul pe care l-am promis liderilor UNPR de la centru”, a declarat Antonie Solomon.

El a recunoscut că  a primit oferte de la mai multe partide dar este prea devreme pentru a spune în ce direcţie va merge. La alegerile din iunie, Solomon a candidat pentru cel de-al treilea mandat de primar din partea UNPR. În 2004, el a fost ales primar din partea PSD, iar la alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL şi a obţinut al doilea mandat.

 Solomon a fost arestat preventiv în 3 martie 2010, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual, fiind acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la acţionarul principal al firmei PIC din Piteşti, Cornel Penescu, pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova. El a fost eliberat în 8 septembrie 2010, prin decizia Curţii de Apel Galaţi, iar la scurt timp şi-a reluat atribuţiile de primar, care îi fuseseră suspendate. (A.M)