3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 19:59
No menu items!

Angela Merkel: Reputația Germaniei nu este afectată de scandalul VW. Argumentul lui ”Mutti”

spot_img

Scandalul software-ului de fraudare a emisiilor de la Volkswagen nu a afectat reputația solidă a Germaniei, țară recunoscută drept un loc de încredere pentru mediul de afaceri, a declarat cancelarul german Angela Merkel.

Dezvăluirile recente referitoare la faptul că VW a instalat un soft care să fraudeze controalele privind emisiile de noxe ale mașinilor diesel au stârnit îngrijorări potrivit cărora întregul concept “fabricat în Germania”’ va avea de suferit, potrivit agenției DPA.

Chiar dacă admite că aceste dezvăluiri reprezintă ”un eveniment dramatic”, Merkel afirmă, însă, că nu vede un impact pe termen lung asupra economiei Germaniei, al cărei motor de creștere sunt exporturile.

”Cred că reputația economiei germane, încrederea în economia germană nu au fost atât de afectate încât să nu mai putem fi considerați drept o locație bună pentru afaceri”, a declarat Angela Merkel pentru postul de radio Deutschlandfunk.

”Sper ca Volkswagen să restabilească cât mai curând transparența necesară”, a adăugat cancelarul german.

Acțiunile Volkswagen au coborât, săptămâna trecută, până la un minim record al ultimilor patru ani, pe măsură ce autoritățile de reglementare din mai multe state au lansat investigații referitoare la producătorul auto german.

Grupul Volkswagen a recunoscut, recent, că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un software care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.