35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 15:03

Anchetă într-un colegiu din Brașov: 14 copii, la spital intoxicați cu vapori de adeziv

spot_img

Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov au deschis, miercuri, anchete la Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă“ după ce, marţi seara, 14 elevi au ajuns la spital intoxicaţi de la vaporii degajaţi de adezivi folosiți la lipirea linoleumului.

Potrivit inspectorului şcolar general Ariana Bucur, elevii din clasa a X-a ai colegiului se aflau la ore, marţi seara, într-o sală de clasă unde s-au folosit adezivi pentru lipit linoleum. Şase dintre ei au acuzat stări de ameţeală, copiii fiind preluaţi de ambulanţe în jurul orei 19.00.

„Ulterior, părinţii tuturor copiilor care se aflau în sala de clasă respectivă au fost înştiinţaţi ca, în cazul în care în cursul nopţii copiii acuză stări de disconfort, să ceară ajutor medical. Prin urmare, în cursul nopţii au mai ajuns la Spitalul de Copii Braşov încă opt“, a spus Ariana Bucur citată de MEDIAFAX.

Ea a mai precizat că s-a constituit o comisie de control pentru a se stabili motivul pentru care s-a ajuns la această situaţie şi s-a constatat că în sala în care se fac lucrările de extindere, muncitorii au folosit aeroterme pentru a usca mai rapid adezivul folosit la linoleum, iar vaporii toxici emanaţi i-au intoxicat pe copii.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al DSP Braşov, Claudia Bularca, a declarat pentru MEDIAFAX că s-a deschis o anchetă la colegiu. Ea a precizat că a fost vorba de o „toxiinfecţie uşoară“, copiii acuzând stări de ameţeală şi tuse şi nu se impune internarea lor la Spitalul de Boli Infecţioase. Totuşi, elevii au rămas sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Copii pentru analize şi investigaţii suplimentarea, ei fiind în afara oricărui pericol.

R.D.