5.6 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 17:11
No menu items!

Anchetă a poliției, după ce un mort de Covid a fost pierdut de Spitalul Floreasca

spot_img

Familia unui pacient mort de COVID-19 nu a reușit să ridice cadavrul acestuia de la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost anunțată că trupul neînsuflețit nu a fost găsit. Conform reprezentanților spitalului, cel mai probabil cadavrul a fost ridicat de o altă familie, iar Poliția va face o anchetă, pentru ca trupul trebuie deshumat și predat aparținătorilor reali.

 
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprița, a afirmat, citat Hotnews, că în 31 decembrie au fost doi decedați, iar una dintre familii a ridicat un cadavru. Cea de a doua familie care a venit să își ridice ruda a aflat că trupul neînsuflețit nu este de găsit. Cel mai probabil, trupurile neînsuflețite au fost încurcate, iar prima familie a primit cadavrul celui care este acum de negăsit.

Conform procedurii, când un pacient decedează i se pune o brățară de identificare. Personalul serviciului anatomo-patologic are obligația, când predă pacientul, să verifice dacă datele corespund celor de pe brățara de identificare, iar familia trebuie să recunoască decedatul, a explicat luni, la Digi 24, medicul Bogdan Oprița.