15.7 C
București
joi, 23 mai 2024 - 11:26
No menu items!

Anca Dragu, după ce premierul i-a cerut demisia:” Nu poate să mă demită şi asta îl disperă”

spot_img

Președintele Senatului, Anca Dragu, a reacționat, miercuri, după ce Florin Cîțu i-a cerut demisia, precizând că acesta nu o poate demite, iar asta îl disperă pe premier.

„Probabil a promis cuiva această funcţie şi nu poate să livreze promisiunea. Dacă citim comunicatul CCR, cred că ne dă dreptate. Spune foarte clar că trebuie continuat procesul moţiunii de cenzură, că nu poate fi împiedicat sub nicio formă acest proces şi se mai spune acolo că este o încălcare a principiilor care stau la baza statului de drept”, a precizat Anca Dragu, întrebată ce părere are despre faptul că premierul interpretează decizia CCR ca fiind una favorabilă Guvernului.

Curtea Constituțională a admis, marți, în unanimitate sesizarea Executivului și a constatat că există un conflict juridic între Parlament şi Guvern. Pentru că Parlamentul nu a dezbătut însă moțiunea de cenzură, CCR a cerut Parlamentului să dezbată și să voteze moțiunea depusă.

Premierul Florin Cîţu anunţase că, în cazul în care CCR va da dreptate Guvernului şi se va constata un conflict juridic de natură constituţională, va cere demisia preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Marți, Cîțu a declarat că, „dacă mai există onoare în România”, președintele Senatului își va da demisia după publicarea motivării CCR privind conflictul dintre Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură.

„Ar fi trebuit să-și dea demisia. Eu cred că după ce vom vedea motivarea Curții Constituționale, dacă există onoare, și mai există onoare în România, vom avea și celălalt președinte, al Senatului (Anca Dragu – n.r.), își va da demisia”, a spus Florin Cîțu.

                                                                                                              Roxana Toma