12.1 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 22:34

Ministerul Educației vrea să elimine pragul de 6 la mie. Cîmpeanu: “Până vineri decidem”

spot_img

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că “pe parcursul zilei de astăzi” se va discuta ipoteza eliminării pragului de 6 la mie, incidență la care școlile ar urma să se închidă. Ministrul a spus: “Până vineri, va trebui să anunțăm cât se poate de clar”

Autoritățile se adună în ședință pentru a decide dacă elevii din Capitală vor continua să meargă la școală chiar și la incidența de peste 6 la mie.

“Până vineri, va trebui să anunțăm cât se poate de clar (…) care sunt regulile: dacă rămânem pe aceleași reguli sau dacă, așa cum ne dorim noi cei din domeniul Educației, dacă cei din Sănătate sunt de acord, vom putea să menținem, pe modelul grădinițelor, și școlile deschise până la apariția unui număr de cazuri”, a declarat Sorin Cîmpeanu în această dimineață, în cadrul unei conferințe susținute la Ministerul Educației, alături de UNICEF și Valeriu Gheorghiță.

Ministrul Educației a spus că în acest moment sunt în discuție două variante:

“Încă o dată pentru a fi clar: varianta 1 este aceea în care rămânem pe prevederile actuale, varianta 2 este aceea de preluare în școli a modului de funcționare al grădinițelor în care nu există o raportare la un anumit prag. Este vorba de o variantă în care se face decuplarea între modul de funcționare al școlilor și rata de incidență în localitate. Astea sunt variantele principale de lucru. Grădinițele nu sunt dependente de rata de incidență din localitate, sunt dependente de numărul de cazuri care apar într-o anumită grupă sau într-o anumită unitate de învățământ preuniversitar. Voi susține în paralel amplificarea procesului de testare, în ce mod se va face aceasta vom stabili împreună cu Ministerul Sănătății și INSP”, a continuat Cîmpeanu.

Potrivit unor surse politice, a fost stabilită deja o ședință de Guvern, care va avea loc joi sau vineri, pentru a fi adoptată o HG în privința unităților de învățământ care rămân deschise.

De asemenea, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, va avea astăzi o discuție cu premierul Florin Cîțu, după ce a anunţat că doreşte ca şcolile să rămână deschise şi după ce incidenţa dintr-o localitate trece de 6 la mia de locuitori. El va ajunge apoi la ședința CNSU, programată la ora 13.00, unde se discută despre închiderea unităților de învățământ. La ora 16.00, o altă ședință va avea loc, pe aceeași temă, la Ministerul Sănătății. Ulterior, va fi dat un ordin comun-Ministerul Educației și Ministerul Sănătății-în privința deciziei la care se va ajunge.