1.9 C
București
vineri, 27 ianuarie 2023 - 2:31
No menu items!

Anca Boagiu este propunerea PNL pentru postul de ”vice” al Popularilor Europeni

spot_img

Anca Boagiu, provenită din fostul PDL, este propunerea Partidului Național Liberal pentru un post de vicepreședinte al Partidului Popular European (PPE), potrivit unei listei publicate luni. Fost ministru al Transporturilor și Integrării Europene din partea PD și PDL, Anca Boagiu deține și în prezent poziția de vicepreședinte al PPE.

Alegerile vor avea loc la Congresul PPE de la Madrid, în perioada 21-22 octombrie. Cei 749 de delegați din 32 de state vor alege președintele, secretarul general, 10 vicepreședinți și un trezorier.

Candidații pentru posturile de vicepreședinte au fost propuse de propriile partide membre ale PPE. Singurul candidat la funcția de președinte este actualul titular Joseph Daul, din Franța.

Cei 12 candidați pentru cele 10 posturi de vicepreședinte sunt următorii:

Tobias BILLSTRÖM, Moderaterna, Sweden

Anca BOAGIU, PNL, Romania

Kinga GÁL, FIDESZ, Ungaria

Johannes HAHN, ÖVP, Austria

Jyrki KATAINEN, Kokoomus, Finlanda

David McALLISTER, CDU, Germania

Dara MURPHY, Fine Gael, Irlanda

Paulo RANGEL, PSD, Portugalia

Jacek SARYUSZ-WOLSKI, Platforma Civică, Polonia

Antonio TAJANI, Forza Italia, Italia

Marianne THYSSEN, CD&V, Belgia

Corien WORTMANN-KOOL, CDA, Olanda

PPE cuprinde 75 de partide din 40 de state. Potrivit unor informații vehiculate în lumea politică de la București, președintele Klaus Iohannis ar fi încercat să o impună pe Alina Gorghiu pentru un post de vicepreședinte al PPE. Liderii popularilor europeni ar fi încercat să evite însă situația de a avea în conducere un membru al vechiului PNL, care a făcut parte până în urmă cu un an din grupul ALDE, rival al PPE pe scena politică europeană.

T.S.