32.4 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 18:40
No menu items!

Amnesty International cere Italiei să evite discriminarea persoanelor care nu s-au vaccinat împotriva COVID

spot_img

Grupul pentru drepturile omului Amnesty International a cerut Italiei să modifice restricţiile dure anti-COVID-19, pentru a evita discriminarea persoanelor nevaccinate, transmite Reuters.

Amnesty International a cerut furnizarea de măsuri alternative, inclusiv folosirea măştilor şi testarea pentru COVID-19, pentru a permite populaţiei nevaccinate să continue să meargă la muncă şi să folosească transportul public ”fără discriminare”, a spus grupul într-un comunicat.

”Guvernul trebuie să continue să se asigure că întreaga populaţie se poate bucura de drepturile sale fundamentale, cum ar fi dreptul la educaţie, muncă şi tratament medical, în special pentru pacienţii non-COVID-19 care au nevoie de intervenţii chirurgicale urgente”, arată sursa citată.

Conform regulilor actuale, care vor fi valabile până pe 15 iunie, purtarea măştii şi testul negativ pentru COVID-19 nu mai sunt suficiente pentru a accesa mijloacele de transport în comun sau, pentru persoanele cu vârsta de peste 50 de ani la locurile de muncă.

Cetăţenii în vârstă de peste 50 ani din Italia care nu s-au vaccinat vor fi amendaţi cu 100 de euro. Cei care încearcă să lucreze fără certificat verde sunt pasibili de sancţiuni cu sume de între 600 şi 1.500 euro, iar dacă intră în magazine fără să prezinte cel puţin un test negativ vor plăti o amendă de 1.000 de euro, potrivit noilor măsuri adoptate de guvernul ţării.

                                                                                                                   Adina Silav