23.5 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 8:44
No menu items!

Alertă în Spania! Încă două reacții extrem de severe după AstraZeneca. O persoana nu a mai putut fi salvată

spot_img

Spania a anunțat că au fost descoperite alte două cazuri de reacții adverse la serul produs de compania AstraZeneca, în total raportând trei astfel de cazuri. Ultimele două sunt persoane care s-au vaccinat în ultimele 16 zile și care au dezvoltat tromboze în locații care nu sunt cele mai frecvente.

Una dintre persoanele vaccinate cu serul britanic a suferit o tromboză venoasă abdominală, iar cealaltă a decedat în urma unui accident vascular cerebral.

În cel de-al doilea caz este vorba despre o profesoară de 43 de ani din Marbella care a fpst vaccinată pe 3 martie. La câteva ore de la administrarea serului, a ajuns la Urgența Spitalului Quiron, acuzand cefalee și stare generală de rău. Medicii care au examinat-o au atribuit simptomele unor efecte secundare ale vaccinului, scriu jurnaliștii de la Diario Sur.

Pe 13 martie, femeia s-a întors la spital pentru că starea de rău nu se ameliorase. Medicii au detectat, în urma analizelor, o hemoragie masivă pe care medicii au încercat să o dreneze într-o intervenție chirurgicală în timpul căreia au descoperit un edem cerebral. Femeia nu a mai putut fi salvată.

Cele trei cazuri de reacții adverse depistate până acum în Spania, sunt asociate cu o scădere a numărului de trombocite din sânge și formarea unor cheaguri.