20.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 20:26

ALEGEREA PREȘEDINTELUI USR PLUS. Dan Barna sau Dacian Cioloș? Rezultatul votului, vineri seara

spot_img

Vineri seara se va afla rezultatul votului pentru alegerea președintelui care va conduce formațiunea USR PLUS, după încheierea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor interne. După primul tur, încheiat pe 23 septembrie, au rămas în competiţie copreşedinţii Dan Barna și Dacian Cioloş, ultimul având un avans de două procente.

La primul tur de scrutin au votat online 32.815 dintre cei 44.114 membri cu drept de vot (reprezentând 74,4% din total). Dacian Cioloş a obținut 15.111 voturi (46%), Dan Barna 14.404 voturi (43,9%), iar Irineu Darău 3.300 de voturi (10,1%). Acesta din urmă nu a mai intrat în turul final.

Alegerile interne nu au fost lipsite de scandaluri, dar nu ca la PNL, ci doar declarații belicoase din partea contracandidaților și câteva acuze privind fraudarea voturilor, din cauza sistemului online.

Rezultatul scrutinului online se va afla de vineri seară și va fi validat de Congresul USR PLUS, care va avea loc sâmbătă și duminică, 2 şi 3 octombrie, la Romexpo, în Bucureşti.
 
În prima zi a congresului vor fi prezenţi la Romexpo copreşedinţii USR PLUS, membrii Biroului Naţional, echipele care candidează la Biroul Naţional şi care vor susţine prezentări, invitaţi internaţionali, comisia electorală și staff-ul tehnic. În sală vor fi maxim 150 de persoane simultan, care vor respecta regulile de distanţare socială şi vor purta mască obligatoriu. Cei 1200 de delegaţi care vor vota în cadrul congresului componenţa noului Biroul Naţional vor veni la locul respectiv împărţiţi pe fluxuri orare, pentru a-şi exercita votul.
 
Presa va avea acces doar în afara sălii, în corturile amenajate special pentru preluarea semnalului. Chiar și în corturi, accesul se va face doar pe baza certificatului de vaccinare testele negative sau dovada trecerii prin boală nefiind admise.
 

În a doua zi a congresului, 3 octombrie, se vor desfășura dezbaterile privind modificarea statutului USR PLUS, într-o şedinţă exclusiv online. 

Foto: INQUAM Photos/Virgil Simonescu

Marilena Nedelcu