14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 17:43
No menu items!

Alcool și țigări, la Guvern. Ludovic Orban și miniștri, relaxați în Palatul Victoria

spot_img

O fotografie din Guvernul României a devenit virală, vineri seară, pe rețelele de socializare. În imagine apare premierul Ludovic Orban, alături de vicepremierul Raluca Turcan și de mai mulți miniștri, fumând și consumând băuturi alcoolice. Practic, aceasta este prima imagine de grup, după adoptarea Hotărârii de Guvern privind relaxarea unor restricții, de la 1 iunie, care pune însă noi probleme de legalitate.

Imaginea a fost publicată pentru prima dată pe Facebook de fostul jurnalist, acum consilier parlamentar, Cristian Vasilicoiu, sub comentariul: „Sursele mele din Palatul Victoria îmi transmit că la Guvern se muncește de zor! Și voi vă mai mirați de ce sunt scrise atâtea prostii prin Ordonanțele alea.”

Pe lângă imaginea relaxării demnitarilor aflați la lucru, postura ridică și două tipuri de probleme: una de ordin moral și alta ordin contravențional.

În instituțiile statului este interzis consumul de alcool, iar fumatul este sancționat cu amendă, atât pentru cel care fumează, cât și pentru instituția care permite acest lucru.

Din 17 martie 2016, a intrat în vigoare legea antifumat, pe baza căreia au fost sacnționați peste 5.500 de români pentru că au fost prinși fumând în spații publice și trei instituții au fost închise pentru că au sfidat legea antifumat, conform unor date publicate de Poliția Română.