7.9 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 11:47

Airbag-urile a milioane de mașini Mercedes, Honda și Fiat ar putea să fie defecte

Peste cinci milioane de mașini ale mărcilor Mercedes, Honda și Fiat ar putea avea defecțiuni la sistemele airbag, a anunțat compania Continental Automotive Systems, prezentă și în România.

Subsidiara Continental AG a anunțat că a furnizat dispozitive de comandă ale airbagurilor potențial defecte la cinci milioane de vehicule Honda, Fiat Chrysler, Mercedes-Benz construite în perioada 2006 – 2010.

Continental Automotive a informat Agenția Americană pentru Siguranța Traficului (NHTSA) că sistemele electronice produse în perioada 2006 — 2010 și utilizate la cinci milioane de vehicule ar putea cădea și airbagurile ar putea să nu se deschidă în eventualitatea unui accident.

Honda Motor va rechema la service 341.000 modele Accord din anii 2008 — 2010, pentru a înlocui dispozitivele de comandă asociate cu problemele sistemelor Continental. Au fost raportate cel puțin două traumatisme legate de acest defect.

Fiat Chrysler a anunțat că va rechema la service pentru aceeași problemă 112.000 de vehicule în SUA, inclusiv modelele Dodge Journey, Dodge Grand Caravan și Chrysler Town.

Este cea mai recentă rechemare pe scară din SUA din cauza problemelor airbagurilor. Până acum, 14 producători auto au rechemat aproximativ 25 milioane de vehicule deoarece airbagurile defecte produse de Takata pot exploda și pulveriza cioburi metalice.

Continental AG, al doilea mare producător european de componente auto și anvelope, este prezent pe piața din România, având aproximativ 5.000 de angajați la uzine din Timișoara, Sibiu și Brașov.

Emanuel Stan