27.1 C
București
joi, 1 iunie 2023 - 18:28
No menu items!

Adesgo ia finanțări de 6 mil. € de la EximBank, pentru creșterea producției

spot_img

EximBank și compania Adesgo, cel mai mare producător de dresuri de damă din România, au încheiat un acord financiar în valoare de 6 milioane de euro ce are ca destinație finanțarea activității societății și continuarea investițiilor pentru atingerea obiectivelor sale de business: creșterea volumului producției și a vânzărilor, potrivit unui comunicat al băncii.

”Credem că încheierea acestui parteneriat – cu unul dintre jucătorii emblematici din industria textilă – reconfirmă faptul că procesul de modernizare prin care a trecut EximBank a întărit capacitatea băncii de a oferi soluții financiare cu plus de valoare pentru clienți”, a declarat Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Adesgo este cel mai mare producător de dresuri de damă din România, cu o capacitate de producție de peste un million de perechi pe lună și peste 600.000 de articole de lenjerie. Produsele companiei sunt comercializate sub brandul Diamond by Adesgo.

Pachetul financiar acordat de EximBank va fi utilizat de companie pentru finanţarea activităţii curente, precum şi pentru investiții în reamenajarea unor spații de producție. 

În 2010, Loar B.V., parte a grupului Argaman Indutries, a preluat pachetul majoritar de acțiuni al companiei crescând exporturile și transformând Adesgo într-unul din principalii producători de dresuri și lenjerie din Europa. Compania are peste 200 de angajați și exportă circa 85% din producție, pe piața locala produsele sale fiind comercializate atât în cele șase magazine proprii, cât și în hipermarketuri. Compania a avut în 2015 o cifră de afaceri de 64,6 milioane de lei, în creștere cu 6% față de anul anterior, și un profit de aproape 15 milioane de lei.

EximBank este o bancă de stat, cu o rețea de 20 de unități, cu un portofoliu de produse axat pe finanţare, garantare şi asigurare. Scopul principal al băncii este susţinerea activității exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor care derulează proiecte cu fonduri europene.

V.B.