6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 22:44
No menu items!

Suspendări la Spitalul “Sf. Pantelimon”. Șefa ATI: Medicamente doar pentru cei “care merită”

spot_img

Șefa Secției Anestezie Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul “Sf. Pantelimon”, Laura Constantinescu, și asistenta șefă a secției au fost suspendate, joi, de conducere unității medicale, în timp ce Corpul de Control al ministrului sănătății face verificări în spital.

Măsurile au fost luate după ce jurnalistul Catalin Tolontan a continuat seria de dezvăluiri privind neregulile din spitalele românești, arătând cum, la Spitalul Sf. Pantelimon din București, medicamentele se dau celor “care merită”.

Tolontan a publicat joi o înregistrare din 30 mai anul acesta, în care șefa ATI de la Sf. Pantelimon, Laura Constantinescu, le explică medicilor revoltați pe cine preferă să salveze, în condițiile în care, susține aceasta, medicamentele nu sunt suficiente și, “dacă dam la toți, nu mai avem medicație pentru aia care merită”.

În înregistrare, șefa ATI spune că fie “le dăm la ăia tineri și la ăia cu șanse”, fie “nu mai avem nici pentru ăia care merită și nu ne mai interesează, că ăsta e bugetul”. La Secția ATI a Spitalului ”Sf. Pantelimon”, medicamentele cumpărate sunt ținute sub cheie, iar cheia este luată acasă de asistenta șefă, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan.

Pentru prima dată de la începutul investigației, mărturia unui medic-sursă este confirmată de un coleg cu nume și prenume: farmacista de la Sf. Pantelimon, Mioara Duvlea. “Nu sunt Dumnezeu ca să decid eu cine trăiește și cine moare”, spune medicul.

R.D.