27 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 21:48
No menu items!

Acuzații grave la Protecția Copilului. O angajată ar fi intermediat adopţia unui bebeluș pentru 10.000 de euro

spot_img

Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie Vişinel Bălan a anunțat că o angajată a DGASPC Sector 4 ar fi dat copilul unei familii înstărite, primind în schimb 10.000 de euro. Ministerul Familiei confirmă că la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 există o anchetă cu privire la acest caz, angajata fiind cercetată pentru intermedierea, fără drept, a adopţiei unui copil.

”O poveste teribilă de negândit – o femeie care a fost încredinţată să protejeze interesele copiilor vulnerabili ar fi făcut exact contrariul. În loc să ajute o familie nevoiaşă şi să prevină separarea bebeluşului de aceasta, Doina Teodorescu, şef de serviciu Prevenirea Separării Copilului de Familie, din subordinea DGASPC Sector 4 ar fi preluat bebeluşul din maternitate şi l-ar fi dat în grija unei familii înstărite din Ilfov. Surse apropiate din poliţie spun că ar fi vorba de 10.000 de euro primiţi de la familia respectivă. (…) Pentru acţiunile ei Doina Teodorescu ar fi fost mutată de la Serviciul Prevenirea Separării Copilului de Familie, pe care îl conducea, la Serviciul Adulţi.  Aceasta şi-ar fi folosit poziţia sa de şef al serviciului de prevenire în mod abuziv şi ar fi profitat de o situaţie vulnerabilă pentru a-şi trage un beneficiu”, a scris, marţi, pe Facebook, fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

Vişinel Bălan susţine, de asemenea că, în momentul în care mama a încercat să recupereze bebeluşul, acesta nu a fost de găsit, mama fiind nevoită să meargă la poliţie.

Ministerul Tineretului, Familiei şi Egalităţii de Şanse a reacţionat, anunţând că, încă din anul 2022, angajata din DGASPC sector 4 este cercetată penal. 

”Cazul semnalat face obiectul unei anchete penale, deschise anul trecut, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, care a confirmat, în mai 2022, începerea urmăririi penale a doamnei T.E.-D., fost şef-serviciu Prevenire a Separării Copilului de Familie, «sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fapta persoanei care, fără drept, intermediază adoptarea unui copil»”, transmite ministerul într-un comunicat dat publicităţii marţi.

Oficialii instituţiei precizează că, în perioada aprilie-octombrie 2022, persoana vizată s-a aflat în concediu medical şi de odihnă, iar în luna octombrie 2022, aceasta a fost mutată pe o funcţie publică de execuţie din cadrul direcţiei pentru protecţia adulţilor.

”De asemenea, din informaţiile primite, copilul în cauză se află acum la un asistent maternal, după ce mama a cerut o măsură de protecţie motivând că nu-l poate creşte”, mai arată sursa citată.

                                                                                                                 Adina Silav