22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 10:30
No menu items!

Actrița Draga Olteanu Matei, în stare critică la terapie intensivă

spot_img

Actrița Draga Olteanu Matei este în stare critică, intubată, la Terapie Intensivă, în carul secției Gastroenterologie și Hepatologie din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” Iași. Medicii spun că au reușit să o stabilizeze și următoarea perioadă este foarte importantă.

Medicul șef UPU-SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a declarat, sâmbătă, că Draga Olteanu Matei a fost adusă în urgență, de la Spitalul Piatra-Neamț, cu ambulanța, în Unitatea Primire Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, după ce a suferit o hemoragie digestivă superioară, cel mai probabil din cauza tratamentului anticoagulant pe care îl avea de mai multă vreme pentru afecțiunea cardiovasculară.

Medicii spun că, ținând cont că este vorba despre un pacient vârstnic, cu afecțiuni cardiovasculare și gastrointestinale, orele și zilele următoare sunt extrem de importante.

„Acum este sedată, este sub ventilație invazivă, care necesită sedare și anestezie generală pentru confortul pacientului. Ce a fost important a fost stabilizarea hemodinamică, pentru că un șoc hemoragic dă o modificare extrem de importantă și este foarte important ca pacientul să beneficieze de tot ce înseamnă terapie, oxigen, sânge, intervenție endoscopică și toate se fac (…) în terapie intensivă”, a mai spus medicul ieșean.

Dr. Diana Cimpoeșu a precizat că nu s-a pus deocamdată problema unei intervenții chirurgicale în ceea ce o privește pe marea actriță. „S-a făcut o intervenție endoscopică în cadrul secției de Gastroenterologie și Hepatologie”, potrivit medicului. Draga Olteanu Matei are 87 de ani.