1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 4:54
No menu items!

10 pacienți covid intubați au murit într-un incendiu la Spitalul Piatra Neamț. Medicul și o asistentă care au încercat să-i salveze, în stare gravă

spot_img

Zece pacienți intubați în Secția Terapie Intensivă de la Spitalul de Urgență Piatra Neamț și-au pierdut viața, sâmbătă seară, într-un incendiu izbucnit în interiorul secției în care se aflau în total 16 pacienți covid în stare gravă. Cifrele au fost confirmate, la 20.41, de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în direct la Antena 3. Printre victime se numără și medicul de gardă și asistenta care ar fi încercat să intervină pentru stingerea flăcărilor, dar i-a fi luat foc echipamentul de protecție, conform surselor Ziarului din Piatra Neamț.

Actualizare ora 20.50: Pe lângă cei 10 oameni care și-au pierdut viața în incediul din Secția Terapie Intensivă, alte șapte persoane au suferit arsuri, conform IGSU, acestea urmând să fie preluate pentru a fi transportate la Spitalul Județean Iași.

Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, se află în drum spre Piatra Neamț pentru evaluarea situației create după incendiul în care au murit 10 persoane. Inițial, au fost șapte decese, dar încă trei pacienți aflați în salonul care a luat foc au murit.

”Medicul de gardă are arsuri pe 40% din corp” ne-a spus ministrul în direct la Antena 3, acesta urmând să fie transferat la Spitalul Județean Iași.

Alți pacienti cu COVID 19, care nu au suferit arsuri, vor fi transferați la Lețcani.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Spitalul Județean, incendiul a izbucnit în jurul orei 18:30, iar la secția de terapie intensivă erau internate 16 persoane.

Prima ipoteză luată în calcul de pompieri este că incendiul ar fi izbucnit de la un scurt circuit. ”Echipamentul anti-Covid arată ca o torță”, a explicat o sursă pentru G4Media.ro.

 
Știre în curs de actualizare.