1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 2:04
No menu items!

Cum au ajuns americanii să scadă rata de deces în cazurile COVID-19 cu 30%. Scheme noi de tratament

spot_img

Un studiu al Institutului pentru Statistici în Sănătate și Evaluare (IHME) al Universității din Washington, citat de Reuters și biziday.ro, arată că procentul de decese în cazurile de coronavirus din SUA a scăzut la 0,6%, față de 0,9% în luna aprilie.

Progresul se datorează schemelor mai bune de tratament, precum și mai bunei întrebuințări a anticoagulantelor și a sistemelor de oxigenare. În această perioadă, au fost recunoscute ca eficiente împotriva COVID-19 noi medicamente, cum ar fi dexametazona pe bază de steroizi. Specialiștii au recunoscut că le-a fost greu să determine exact probabilitatea de deces în urma contaminării, întrucât nu toate persoanele decedate din cauza virusului SARS-Cov-2 sunt identificate și foarte mulți pacienți nu au simptome.

Altă concluzie a studiului: pentru fiecare an de vârstă în plus, riscul de deces în urma infectării crește cu 9%. Însă per total, prin cumularea tuturor categoriilor de vârstă, se menține rata de 0,6%.

Profesorii de la IHME prognozează că maximul deceselor zilnice se va înregistra la jumătatea lunii ianuarie 2021 și că până la 1 martie circa 440 de mii de americani vor fi răpuși de boală.