21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 13:41
No menu items!

Achiziții de 55 de milioane de lei făcute de ADP Sector 1, investigate de DNA

spot_img

Procurorii din cadrul DNA – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție face cercetări in rem (visează fapte, și nu persoane – n.r.), în legătură cu o serie de achiziții de mobilier urban, în valoare totală de 55 de milioane de lei, făcute de Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1. 

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2019 – 2020, în contextul încheierii de către Administrația Domeniului Public Sector 1 a unor contracte de achiziții publice.

În cursul zilei de 03 noiembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în trei locații situate în județul Neamț.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, precizează DNA într-un comnunicat de presă. 

Surse judiciare au precizat că este vorba despre achiziția de bănci și panouri de gard, în valoare totală de 55 de milioane de lei. Panourile de gard ar fi fost cumpărate de ADP Sector 1 la prețuri de 20 de ori mai mari decât cele practicate pe piață la momentul achiziției, au adăugat sursele citate. 

Emanuel Stan