19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 5:23
No menu items!

Bolnav de Covid, un preot din Alba Iulia a continuat oficierea de ceremonii religioase. Acesta riscă sancțiunea penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor

spot_img

După ce a fost testat pozitiv  cu coronavirus, un preot din Alba Iulia, a oficiat o slujbă, două botezuri și a participat și la o înmormântare. Poliția și Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal pentru încălcarea măsura izolării la domiciliu și zădărnicirea combaterii bolilor.

Ioan Șopterean, preotul unei biserici din cartierul albaiulian Micești, în vârstă de 43 de ani, ar fi fost testat pozitiv pentru COVID, sâmbătă seara, 30 octombrie, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, împreună cu soția sa.

Rezultatul pozitiv, respectiv diagnosticarea cu Covid-19, ar fi fost comunicate după testare, potrivit Alba24.

A doua zi, duminică, preotul ar fi ținut slujba de duminică și două botezuri, deși trebuia să fie în izolare, iar luni ar fi participat și la o slujbă de înmormântare, alături de alți preoți.

Credincioșii care au luat parte la slujba de duminică dimineața, sunt revoltați.

La aflarea veștilor, Arhiepiscopia Alba Iuliei a demarat o anchetă internă pentru stabilirea exactă a circumstanțelor în care s-a petrecut această situație regretabilă și a reiterat recomandările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române referitoare la respectarea măsurilor de precauție și protecție sanitară și a dispozițiilor autorităților competente, îndemnând clerul și credincioșii să sporească rugăciunile pentru sănătate și pentru oprirea pandemiei.

Polițiștii din Alba Iulia s-au sesizat din oficiu după ce preotul de 43 de ani, din Alba Iulia, ar fi încălcat măsura izolării la domiciliu, dispusă ca urmare a diagnosticării cu virusul SARS – CoV-2, pentru o perioadă de 14 zile, din data de 31 octombrie 2021.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.