0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 10:19
No menu items!

Primarul Cristian Popescu Piedone ar putea scăpa cu o pedeapsă mai blândă. Judecătorii au schimbat parțial încadrarea juridică în dosarul Colectiv

spot_img

Judecătorii au schimbat parțial încadrarea juridică în cazul inculpaților din dosarul Colectiv și au înlăturat consecințele deosebit de grave din abuzul în serviciu. Decizia Curții de Apel București ar putea duce la reducerea pedepselor, inclusiv a cea a fostului primar al Sectorului 4,  Cristian Popescu Piedone.

Procesul Colectiv, început acum 6 ani și aflat în faza apelului, ar fi trebuit să se termine încă din vară, însă din cauza unor neînțelegeri legate de procedura de judecată termenele s-au tot amânat. Disputa principală a fost pe tema încadrării juridice a faptelor funcționarilor publici.

Aici este vizat și fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, mai mulți subalterni ai acestuia, dar și doi foști pompieri acuzați de abuz în serviciu în acest caz.

Solicitarea de schimbare a încadrării juridice a venit din partea celor doi pompieri acuzați că au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, iar apoi instanța a pus în discuție din oficiu să se dezbată în cazul tuturor.

Primar al Sectorului 4 la data producerii incendiului de la Colectiv, Piedone a fost condamnat în primă instanță, de Tribunalul București, la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu cu producerea de consecințe deosebit de grave. Asta nu l-a împiedicat să candideze la primăria Sectorului 5, pe care a și câștigat-o în septembrie 2020.

                                                                                                                    Adina Silav