19.3 C
București
luni, 29 mai 2023 - 11:12
No menu items!

A murit unul dintre cei mai iubiți jurnaliști. Florin Condurățeanu s-a stins la 71 de ani

spot_img

Cunoscutul jurnalist Florin Condurățeanu a încetat din viață în urma unui șoc cardio-respirator. Jurnalistul, care avea salutul său aparte „vă pup pe suflet” s-a stins în brațele fiului său.

Florin Condurăţeanu a lucrat atât în presa scrisă, cât şi în televiziune, și a strâns peste 40 de ani de carieră jurnalistică.

De-a lungul timpului, Florin Condurățeanu a lucrat în presa scrisă, la Flacăra, Curierul Național, Jurnalul Național. A lucrat în televiziune, la OTV, Tele7ABC, Antena 2, Etno, Antena 1, Antena Stars, România TV, a scris mii de articole de ziar și a realizat mii de talk show-uri TV.

Avea o prezență aparte, niciodată nu i-au lipsit ochelarii săi colorați, întotdeauna asortați cu vestimentația. Vocea s a puternică îl făcea să îl recunoști din prima secundă, dar peste toate rămâne salutul său aparte „vă pup pe suflet”.

„L-am sunat pe Răzvan (fiul ziaristului – n.r.) şi mi-a confirmat că i-a murit în braţe. De la muncă i s-a făcut rău, venea de la muncă sau tocmai venise de la muncă. (…) Cred că suntem şocaţi toţi şi va fi greu să ne revenim. (…). Eu pot să spun ce a fost pentru mine Florin Condurăţeanu: un fel de patriarh al jurnaliştilor. (…) Să îl păstrăm în memoria noastră aşa cum a fost, un mare jurnalist, un mare om”, a declarat fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu, la România Tv.

Florin Condurățeanu a publicat ultimul articol în Jurnalul, chiar luni dimineaţă. În ultimii ani s-a dedicat în special emisiunilor din domeniul medical.